19 Ocak 2010 Salı

Kurabiye denemesi

Canım akşamüstü tatlı birşeyler istedi. Elimdeki malzelerle ne yapabilirim diye düşündüm ve sonunda şu tarifi uyguladım:
2.5 su bardağı kepekli un
1.5 çay bardağı toz şeker(diyabet hastası olanlar şeker yerine fruktoz kullanabilir, miktarını ağız tadınıza göre ayarlayın)
1 çay bardağı zeytin yağı
1 çay kaşığı soda
3 yumurta
Bir miktar neskafe

Tüm malzemeleri karıştırın, ceviz büyüklüğünde toplar yapıp neskafeye batırın ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin. Hamur kepekli undan yapıldığı için kızardığı belli olmuyor pek. Lezzeti mi? Fena değil, nefsinizi köreltir. Çayla güzel oluyor. Dileyen hamurun içine biraz limon kabuğu rendeleyebilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...